Foto Joep Jacobs

Over de collectie

Museumcollectie en bibliotheek

Het Noordbrabants Museum verzamelt objecten en kunstvoorwerpen die een relatie hebben met de kunst, geschiedenis en cultuur van Noord-Brabant en de Zuidelijke Nederlanden. De museumcollectie omvat meer dan 30.000 objecten, zoals schilderijen, prenten, tekeningen, textiel, munten & penningen, glas, zilver, kunstnijverheid, archeologie en typisch Brabantse objecten.

 Online zoeken in de collectie en bibliotheek

Benieuwd waaruit de collectie van Het Noordbrabants Museum bestaat? Via onze site is het mogelijk voor alle geinteresseerden om onze collectie en de bibliotheek online te doorzoeken.

Zoek in de online collectie

Wat doen we met onze collectie?

Als bezoeker kun je ongeveer 15% van onze collectie zien in de vaste presentaties van het museum. De rest verblijft in het depot en wordt ook gebruikt bij de samenstelling van onze wisselende publiekstentoonstellingen. Daarnaast worden collectiestukken tentoongesteld in andere musea en exposities en worden ze gebruikt voor studie.

Heb je inhoudelijke vragen over de collectie of wens je meer informatie, stuur ons dan een e-mail.

E-mail ons over de collectie

 

Bezoek de bibliotheek

Bibliotheek Boekenrek bymarjoOp de bovenverdieping van het paleis huist de bibliotheek van Het Noordbrabants Museum. Hier vind je een collectie boeken, tijdschriften en dvd's over de kunst, geschiedenis en cultuur van Noord-Brabant en de Zuidelijke Nederlanden (zo'n 11.000 titels). Wil je de bibliotheek bezoeken, dat kan. Maak dan per e-mail een afspraak.

E-mail de bibliotheek